Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Philip Shelby

Philip Shelby

Philip Shelby haalde zijn doctoraal op McGill University, waar hij studeerde onder Zbigniew Brzezinski, de nationale veiligheidsadviseur van president Carter. Daarna zette hij zijn studie voort aan de Sorbonne in Parijs, de Universiteit van Londen en UCLA, waar hij zich specialiseerde in strategische studies, op het gebied van terrorisme en het Midden Oosten.

Nadat hij een aantal jaren in het buitenland had doorgebracht, keerde Shelby terug naar Amerika om een tweede carrière als schrijver te beginnen. Zijn contacten bij regeringsdiensten en private agentschappen hielpen hem aan achtergronden en plots voor bestsellende thrillers die in vele talen vertaald verschenen. Toen de filmrechten voor Days of Drums werden gekocht door Tristar Pictures, werd Shelby ook actief als 'script doctor'. Tegenwoordig schrijft hij zowel thrillers als filmscenario's.

Philip Shelby heeft een passie voor zeeduiken. Hij brengt veel vrije tijd door in de koraalriffen en atollen van de Pacific en doet ook vrijwilligerswerk voor maritieme natuurbeschermingsorganisaties.

Terug naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.