In deze jubileumeditie, The best of SuriMAM Cooking, vind je de lekkerste gerechten en mooiste kooktradities uit Suriname.
The best of SuriMAM Cooking is een tongstrelende hommage aan de Surinaamse eetcultuur en gerechten van de drie iconische zussen.
Op veler verzoek komt nu de vijfjarige-jubileumeditie van SuriMAM Cooking. De zussen Waal vertellen hun tori: het verhaal over hun liefde voor koken. Ze nodigen je uit smakelijke Surinaamse gerechten te bereiden, en voeren je mee met de liefde en de saamhorigheid van de Surinaamse cultuur. Met tongstrelende klassiekers zoals pom, gevulde roti, gele pesiesoep, tomtom van bananen en natuurlijk gemberbier. Een uitnodigende verzameling van de lekkerste recepten en de belangrijkste culinaire
gebruiken uit Suriname met aandacht voor verspillingsvrij koken.
SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan hun moeder Norine. Zij heeft als alleenstaande moeder hun de liefde voor de Surinaamse keuken meegegeven.
Lees meer >
Over de auteur
Aretha Waal
De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.
Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!
De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.
'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha
De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.
Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!
De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.
'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha
De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.
Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!
De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.
'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha
Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Taal: Nederlands
ISBN: 9789021038834
Pagina's: 176 pagina's
Publicatiedatum: 09-02-2023
Je bestelt en rekent af bij:
Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
Veilig winkelen, bestellen en betalen
Regelmatig gratis e-books
Onze veilige betaalmethoden:
Bekijk de inhoud van dit boek ➔
The best of SuriMAM Cooking is een tongstrelende hommage aan de Surinaamse eetcultuur en gerechten van de drie iconische zussen.
Op veler verzoek komt nu de vijfjarige-jubileumeditie van SuriMAM Cooking. De zussen Waal vertellen hun tori: het verhaal over hun liefde voor koken. Ze nodigen je uit smakelijke Surinaamse gerechten te bereiden, en voeren je mee met de liefde en de saamhorigheid van de Surinaamse cultuur. Met tongstrelende klassiekers zoals pom, gevulde roti, gele pesiesoep, tomtom van bananen en natuurlijk gemberbier. Een uitnodigende verzameling van de lekkerste recepten en de belangrijkste culinaire
gebruiken uit Suriname met aandacht voor verspillingsvrij koken.
SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan hun moeder Norine. Zij heeft als alleenstaande moeder hun de liefde voor de Surinaamse keuken meegegeven.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.