Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Manuscripten Romans, Non-Fictie, Spanning en FantasyManuscripten zijn van harte welkom bij ons. Wij raden u echter aan om eerst goed ons fonds te bekijken voordat u uw manuscript naar ons toestuurt. Bent u van mening dat uw manuscript binnen ons fonds past, stuur dan uw manuscript naar manuscript@lsamsterdam.nl, mits het aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw manuscript is een doc. of docx.-bestand (wij accepteren geen pdf).
  • U heeft een synopsis bijgevoegd. Uw synopsis bevat maximaal acht pagina’s, waarin u uiteenzet wat de plot is en het motief van uw verhaal , én – nog belangrijker – hoe het verhaal afloopt. (Bij een thriller is het dus belangrijk te benoemen wie de dader is en waarom). Introduceer ook uw belangrijkste personages en bespreek welke thema’s in uw verhaal naar voren komen.
  • U heeft een korte biografie bijgevoegd. Wij willen graag weten wie u bent

De drie documenten dienen ingestuurd te worden in lettertype 12, regelafstand 2.0. Stuurt u uw manuscript s.v.p. in via het bovengenoemde mailadres en schrijf in de titel van uw e-mail om welk genre het gaat (fictie, non-fictie, spanning, fantasy), uw naam én de titel van uw manuscript.

Bijvoorbeeld: SPANNING – Jansen, Jan – Wisseling van de nacht

Wij accepteren geen handgeschreven manuscripten of manuscripten verzonden via de post of via WeTransfer. Manuscripten op een usb-stick of een cd-rom kunnen wij niet in behandeling nemen.

Gelieve uw manuscript voltooid (wij accepteren dus geen onvolledige manuscripten) en foutloos in de Nederlandse taal toe te sturen. Manuscripten in een andere taal nemen wij niet in behandeling. Heeft u uw manuscript ingeleverd, dan kunt u helaas geen herziene versie nasturen.

U ontvangt geen ontvangstbevestiging. In verband met de grote hoeveelheid manuscripten die wij dagelijks ontvangen duurt het gemiddeld 12 tot 16 weken voordat de redactie tot een beoordeling kan komen. Wij vragen hiervoor uw geduld. Gelieve tussentijds geen contact met ons op te nemen. Mocht u na 16 weken nog niets van ons vernomen hebben, stuurt u ons dan een e-mail via bovengenoemd mailadres. Telefonisch contact wordt niet gewaardeerd.

Na 16 weken zijn er drie mogelijkheden:

  • Uw manuscript wordt afgewezen met een standaardbrief. Wegens het grote aantal inzendingen wordt over de reden van afwijzing niet gecorrespondeerd.
  • Uw manuscript heeft enige kwaliteit, maar is (nog) niet goed genoeg voor uitgave. U ontvangt een reactie in de vorm van een brief waarin met inhoudelijke argumenten wordt aangegeven wat er naar de mening van de redactie aan uw tekst schort.
  • Uw manuscript bevat zoveel kwaliteit dat u wordt uitgenodigd voor een ontmoeting met de redactie.

Wij gaan vertrouwelijk om met materiaal dat u ons toestuurt; het blijft te allen tijde uw eigendom.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.