Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Thriller schrijfwedstrijd 2022-2023WORD JIJ ONZE NIEUWE THRILLERAUTEUR?

Heb jij nou altijd al een thriller willen schrijven? Of ben je een heuse veteraan en schrijf je al jaren spannende thrillers? Dan is dit ZEKER iets voor jou. Wij zijn op zoek naar een nieuwe thrillerauteur die samen met ons aan een verhaal wil sleutelen, samen een omslag wil maken en samen een spannend e-book de wereld in wil slingeren. De auteur met het beste en origineelste verhaal wint, natuurlijk! Hoewel wij absoluut geen twijfels hebben over de oneindige fantasie en creativiteit die jullie bezitten, vinden wij het leuk om zelf ook wat inspiratie toe te voegen…

Daarom verbinden wij graag het thema ‘DE ZEVEN ZONDEN’ aan de schrijfwedstrijd.

Welke van de zeven zonden je gebruikt, of hoe, is aan jou. Laat je inspireren door dit concept en verwerk het op jouw manier in jouw verhaal. Hieronder alle zonden op een rij: 

 1. Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid)
 2. Avaritia (hebzucht – gierigheid)
 3. Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
 4. Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
 5. Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
 6. Ira (woede – toorn – wraak – gramschap)
 7. Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid)

DUS: doe mee aan onze schrijfwedstrijd georganiseerd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Het Luitingh-Sijthoff-team leest alle inzendingen en stelt de longlist en de shortlist samen. Onze speciale (gast)jury kiest vanuit de shortlist de winnaar. De (gast)jury bestaat uit: Uitgever Tom Harmsen (uitgeverij Luitingh-Sijthoff), Redacteur Maarten Basjes (uitgeverij Luitingh-Sijthoff) en Marinus van der Velde (Thrillzone). 

Wat kun je winnen?

 • De winnaar krijgt een optiecontract voor de publicatie van het verhaal in elektronische boekvorm (e-book en/of luisterboek) plus professionele begeleiding bij het redigeren van het verhaal
 • Een thrillerpakket t.w.v. €100,-

De voorwaarden in het kort:

 • Het verhaal telt tussen 30.000 en de 40.000 woorden
 • Het betreft een afgerond verhaal met titel. Het is toegestaan het verhaal als eerste deel van een serie neer te zetten, maar ook dan moet het een afgerond opzichzelfstaand verhaal zijn.
 • De volgende criteria zijn daarbij van belang: het idee/de plot, de schrijfstijl, een vrouwelijke hoofdrolspeler en het thema ‘de zeven zonden’. Welke van de zeven zonden je gebruikt, of hoe, is aan jou. Laat je inspireren door dit concept en verwerk het op jouw manier in jouw verhaal.
 • Verhalen kunnen uitsluitend digitaal worden ingestuurd in de vorm van een Word-bestand (.doc of .docx). Inzendingen op papier worden uitgesloten van deelname.
 • De uiterste datum voor inzenden is 1 maart 2023.
 • Een deskundige jury selecteert een longlist (vijftien verhalen) en wordt vervolgd met een shortlist van 5 verhalen: de winnaar wordt op 12 mei 2023 op feestelijke wijze bekendgemaakt.

Enthousiast? Lees dan hier alle voorwaarden voor deelname en inzending.

 

Tip van de redactie: abonneer je op onze speciale thrillernieuwsbrief en mis nooit meer onze updates en schrijftips!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.