Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

De kathedraal van de zee

De kathedraal van de zee is het succesvolle debuut van Ildefonso Falcones, De erfgenamen is het majestueuze vervolg. Beide romans zijn echter volledig los te lezen.

Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema’s in deze boeken. De setting is intrigerend: rond 1400 wordt de stad Barcelona steeds machtiger door de bloeiende handel en scheepvaart. Tegelijk wint de kerk aan invloed en is er voortdurend strijd tussen zowel edelen en koningen van de verschillende rijken, als tussen die edelen en koningen onderling.

In de bestseller De kathedraal van de zee van Ildefonso Falcones groeit de jonge Arnau op binnen de stadsmuren van het opbloeiende Barcelona van de veertiende eeuw. Samen met zijn beste vriend Joan werkt hij mee aan de bouw van de kathedraal Santa Maria del Mar. In de loop der jaren gaat het Arnau voor de wind: hij overleeft honger, oorlog en zelfs de zwarte dood. Maar dan belandt hij door verraad in de kerkers van de Inquisitie. Wat is zijn vroegere vriendschap met Joan nog waard?

Tegen die achtergrond vertelt Ildefonso Falcones in De erfgenamen het pakkende, avontuurlijke verhaal over twee andere vrienden. Bernat, de zoon van Arnau, begint als kaperkapitein; zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z’n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in Catalonië. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand?

De reeks bestaat uit twee los te lezen delen:

  • De kathedraal van de zee
  • De erfgenamen

De serie bestaat uit de volgende delen:

Boeken uit de serie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.