Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Een groene bloem

In haar magistrale trilogie Een groene bloem (Schijnbewegingen, Tegenspel, Spiegeljongen) neemt Floortje Zwigtman je mee naar het opwindende en rebelse Londen van de negentiende eeuw. De jonge homoseksueel Adrian Mayfield – vijftien jaar oud en straatarm – droomt van de Grote Liefde. Maar hoe vind je die als jouw liefde je in groot gevaar brengt? Een meeslepende en nog altijd actuele serie voor jonge en oudere lezers en liefhebbers van LHBTIQA+-literatuur.

Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de jonge Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde: de rijke kunstschilder Vincent Farley. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog. London in de tijd van de rechtszaken tegen Oscar Wilde zit vol gevaren voor mannen die van mannen houden…

De Groene bloem-trilogie bestaat uit Schijnbewegingen (bekroond met de Gouden Uil Jeugdliteratuur en een Gouden Zoen), Tegenspel en Spiegeljongen, en wordt terecht beschouwd als Floortje Zwigtmans huzarenstuk waarin ze belangrijke en nog steeds actuele thema’s aansnijdt in een weergaloze stijl.

De serie bestaat uit de volgende delen:

Boeken uit de serie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.