Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Kronieken van de Onderwereld

De Kronieken van de Onderwereld is de zesdelige ya-serie waarmee Cassandra Clare haar status als internationale bestsellerauteur heeft verdiend. Op een avond ziet Clary Fray drie Schaduwjagers die een demon vermoorden. Schaduwjagers beschermen de wereld van de gewone mensen tegen bovennatuurlijke kwade krachten. Al snel wordt Clary helemaal opgezogen in hun wereld.

Wanneer de vijftienjarige Clary ziet hoe haar moeder ontvoerd wordt door vreemde wezens, ontdekt ze een groot familiegeheim: haar moeder was ooit een demonenjager. Vastberaden om haar moeder terug te vinden, gaat Clary op onderzoek uit naar de wereld van de Schaduwjagers. Haar zoektocht naar haar moeder brengt haar naar een alternatieve versie van New York waar mysterieuze elfen, vampiers, weerwolven en demonen vrij ronddwalen.

Terwijl ze haar moeder probeert te vinden, ontrafelt zich stukje bij beetje ook de waarheid over haar eigen verleden en haar familie. Ook leert ze over een verschrikkelijk gevaar dat zowel de menselijke wereld als die van de Schaduwjagers voorgoed zal veranderen.

In 2013 verscheen de verfilming van het eerste boek, The City of Bones, met Lily Collins en Jamie Campbell Bower in de hoofdrol. In 2016 maakte Netflix een Netflix Original-serie gebaseerd op de boeken van Cassandra Clare. In totaal zijn er drie seizoenen van Shadowhunters: The Mortal Instruments verschenen.

De volgende delen van deze serie zijn verschenen:

1. Stad van Beenderen 2. Stad van Vuur 3. Stad van Glas 4. Stad van Gevallen Engelen 5. Stad van Verloren Zielen 6. Stad van Hemelse Vlammen

De serie bestaat uit de volgende delen:

Boeken uit de serie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.