Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Robert Langdon

De ingenieuze en internationaal succesvolle thrillerserie van Dan Brown staat bol van kunst, religie en geschiedenis. Het is aan hoofdpersonage Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, om met zijn onuitputtelijke kennis de meest ingewikkelde moorden op te lossen en rampen te voorkomen. 

De briljante hoogleraar aan de Universiteit van Harvard komt overal: van Zwitserland en Vaticaanstad, tot het Louvre in Frankrijk en het Guggenheim-museum in Spanje. Robert Langdons kennis over kunst, geschiedenis, religie en symboliek brengt hem meermaals in de problemen, maar is ook zijn redding. Zo wordt Langdon verdacht van de moord op de conservator van het Louvre en leidt de moord op een Zwitserse wetenschapper tot een onderzoek naar de illuminatie en een tikkende tijdbom in het Vaticaan.

Tom Hanks vertolkte de rol van Robert Langdon in maar liefst drie blockbusterverfilmingen: The Da Vinci Code, Angels & Demons (Het Bernini Mysterie) en Inferno. In september 2021 volgt een nieuwe tv-serie van CBS, Dan Brown’s The Lost Symbol, gebaseerd op het Het verloren symbool. Ron Howard is producent.

Dit zijn de delen:

  1. Het Bernini Mysterie
  2. De Da Vinci Code
  3. Het Verloren Symbool
  4. Inferno
  5. Oorsprong

De serie bestaat uit de volgende delen:

Boeken uit de serie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.