Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Stagiair PR & Marketing (september 2024)Uitgeverij Luitingh-Sijthoff – Amsterdam – 36 uur – 6 maanden

JA, IK WIL! Stage lopen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in Amsterdam!

Verdwijnen in een boek is een van de fijnste dingen die er zijn. Maar hoe zorg je nou dat anderen dat fantastische boek ook kopen? In een jong, hecht en gezellig marketingteam is het jouw uitdaging als stagiair PR & marketing om de lezer te enthousiast te maken voor onze boeken. Dat doe je met jouw creatieve ideeën voor o.a. (online)campagnes, evenementen en socialemediaposts, want jij mag iedereen laten weten dat we bij LS Amsterdam de leukste boeken uitgeven!

Oké, tof. Maar wat ga ik dan doen?

Als stagiair PR & marketing werk je nauw samen met Jill (hoofd publiciteit), Vivian (marketeer volwassenfonds) en Pauline (kind, jeugd & YA-fonds). Samen met hen zul je onder andere (mee)werken aan campagnes, persberichten schrijven, contact houden met onze auteurs, pers en influencers, posters en ander materiaal bedenken en laten maken, boekpresentaties en andere evenementen organiseren en daarbij aanwezig zijn (zoals het Zin in Feelgood-event, de KreaDoe en de Culiperslunch). Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid tijdens deze taken, maar kunt natuurlijk altijd bij je collega’s terecht voor vragen.

En wie zoeken jullie dan?

Wij zoeken jou. Want jij weet hoe jij onze boeken onder de aandacht moet brengen en doet dat op de creatiefste manier die je maar kunt verzinnen. Daarbij durf je iedereen te mailen, aan te spreken of te bellen die je daarvoor nodig hebt. Ook ben je op de hoogte van wat hip en happening is op social media en andere platforms en vertelt ons daar graag over. Verder:

  • volg je een HBO of universitaire opleiding;
  • spreek, lees en schrijf je uitstekend Nederlands en Engels voor een professionele en vlekkeloze communicatie met onze auteurs, pers, influencers en met je collega’s.

Last but not least: het hoeft niet, maar we zouden het leuk vinden als je, net als wij, ook van boeken houdt. Een mooie zin, goed papier, tof omslag, dát. Ruiken aan een boek vind je niet vreemd. Of je vindt het in ieder geval geen probleem wanneer wij dat doen.

Krijg ik er ook nog iets voor?

Natuurlijk! Je krijgt er heel veel voor terug, onder andere:

  • stagevergoeding;
  • reiskostenvergoeding als je buiten Amsterdam woont;
  • regelmatig leuke activiteiten met collega’s (zoals heel veel taart eten, één keer per maand met z’n allen lunchen);
  • een fijne werkplek dicht bij Amsterdam Centraal;
  • onbeperkt onze boeken lezen!

Klinkt goed. Maar wie zijn jullie?

Luitingh-Sijthoff is een gezellige, ondernemende, creatieve en levendige uitgeverij, waar je terecht kunt voor de allerleukste romans en feelgoodboeken, de spannendste thrillers, de mooiste kinder- en prentenboeken, heerlijke kookboeken en creatieve non-fictie.

We hebben onze oud-stagiairs gevraagd wat zij het meest waardeerden tijdens hun stage bij LS:

  • het is ontzettend leerzaam en een heel leuke ervaring;
  • je mag veel verschillende dingen doen tijdens de stage;
  • de sfeer is heel gezellig en uniek, je bent echt onderdeel van het team.

Lijkt me geweldig! En nu?

Lijkt het jou leuk om bij ons stage te lopen? Dan ontvangen we graag je reactie met motivatie en cv. Deze kun je sturen naar Vivian Leandro (vleandro@lsamsterdam.nl). Wil je nog wat meer informatie? Dan kun je Jill ook altijd even bellen via 06-11296382.

< Terug naar alle vacatures

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.