Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Stagiair Redactie kind, jeugd & YA (september 2024)Uitgeverij Luitingh-Sijthoff – Amsterdam – 36 uur – 6 maanden

JA, IK WIL! Stage lopen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in Amsterdam!

Verdwijnen in een boek is een van de fijnste dingen die er zijn. Maar wat gebeurt er allemaal vóór een boek in de winkel ligt? In een jong, hecht en gezellig redactieteam ga jij leren hoe een manuscript uiteindelijk een prachtig boek wordt, en hoe we iedereen laten weten dat we bij LS Amsterdam de leukste boeken uitgeven!

Oké, tof. Maar wat ga ik dan doen?

Als stagiair redactie kind, jeugd & YA werk je nauw samen met uitgever Thille, acquirerend redacteur Hannerlie en redactie-assistent Laura. Tijdens de dagopstart op maandag worden jouw werkzaamheden besproken, zoals het schrijven en corrigeren van verschillende teksten, het ondersteunen van de marketeer, het plannen van afspraken en beurzenschema’s en het versturen van boeken. In het acquisitieoverleg bespreek je de ingezonden manuscripten die je hebt gelezen en beoordeeld, en bespreek je potentiële illustratoren. Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid tijdens deze taken, maar kunt natuurlijk altijd bij je collega’s terecht voor vragen.

En wie zoeken jullie dan?

Wij zoeken jou. Want jij houdt in de eerste plaats van boeken. Een mooie zin, goed papier, tof omslag, dát. Ruiken aan een boek vind je niet vreemd. Of je vindt het in ieder geval geen probleem wanneer wij dat doen. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem en je vraagt met regelmaat of je werkzaamheden op je kunt nemen. Verder:

  • volg je een HBO of universitaire opleiding;
  • spreek, lees en schrijf je uitstekend Nederlands en Engels voor een professionele en vlekkeloze communicatie met onze auteurs, illustratoren, pers, influencers en met je collega’s.

Krijg ik er ook nog iets voor?

Natuurlijk! Je krijgt er heel veel voor terug, onder andere:

  • stagevergoeding;
  • reiskostenvergoeding als je buiten Amsterdam woont;
  • regelmatig leuke activiteiten met collega’s (zoals heel veel taart eten, één keer per maand met z’n allen lunchen);
  • een fijne werkplek dicht bij Amsterdam Centraal;
  • onbeperkt onze boeken lezen!

Klinkt goed. Maar wie zijn jullie?

Luitingh-Sijthoff is een gezellige, ondernemende, creatieve en levendige uitgeverij, waar je terecht kunt voor de allerleukste romans en feelgoodboeken, de spannendste thrillers, de mooiste kinder- en prentenboeken, heerlijke kookboeken en creatieve non-fictie.

We hebben onze oud-stagiairs gevraagd wat zij het meest waardeerden tijdens hun stage bij LS:

  • het is ontzettend leerzaam en een heel leuke ervaring;
  • je mag veel verschillende dingen doen tijdens de stage;
  • de sfeer is heel gezellig en uniek, je bent echt onderdeel van het team.

Lijkt me geweldig! En nu?

Lijkt het jou leuk om bij ons stage te lopen? Dan ontvangen we graag je reactie met motivatie en cv. Deze kun je sturen naar Thille Dop (tdop@lsamsterdam.nl). Wil je nog wat meer informatie? Dan kun je Thille ook altijd even bellen via 06-46253173.

< Terug naar alle vacatures

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.