Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Joris Linssen

Joris Linssen

Joris Linssen is tv-presentator en zanger van de populaire theater- en festivalband Joris Linssen & Caramba. Hij werd genomineerd voor een Televisierster, Gouden Roos en Sonja Barend Award. Joris schrijft al jaren columns en liedteksten. Het boek Louis is zijn eerste literaire werk. Nu komt hij met Als je met de stroom meegaat, sta je zelf stil.

Het boek Louis

Het boek Louis

Een persoonlijke en inspirerende familiekroniek geschreven door Joris Linssen, presentator van o.a. Hello Goodbye en Taxi.

Bestellen

Helaas, zijn er geen boeken gevonden voor deze bindingswijze.

Terug naar boven


In je zojuist verschenen Het Boek Louis schrijf je over Louis van Es, de man die 35 jaar lang de partner was van je moeder, tot zijn dood in 2019. En dus jouw stiefvader. Je hebt met veel mensen over gesproken voor je boek. ‘Dat bleek een mooie manier om het verdriet rond zijn overlijden te verwerken.’ Voor die mensen, of ook voor jou?
“Ook voor mezelf. Bij gesprekken over wezenlijk verdriet merk je toch vaak, ik ook, dat je al snel komt met een zin als ‘Maar goed, we moeten door’. En dan van onderwerp verandert. Maar omdat ik nu een heilig moeten had, namelijk het boek, gingen die gesprekken veel dieper. Ik merkte dat dat mijzelf heel erg troostte, maar ook bijvoorbeeld mijn moeder. Het is heel intiem om zoveel gesprekken met je moeder te hebben over haar grote liefde. Dat was helend, voor haar en voor mij. Het is eigenlijk aan te raden om, als in de rouw bent, met elkaar af te spreken het daar écht over te hebben; dat vond ik wel een eyeopener.”

Terug naar boven


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.