Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Sushi eet je met je handen

Sushi eet je met je handen - cover
Bekijk de voorkant
Wat zegt sushi over een samenleving? Waarom smaakt groene thee anders in Kioto dan in Tokio? En hoe belandt een Schotse whisky in de Japanse bergen? Maak een culinaire reis door Japan.

Na dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar sushi. Of naar Japan. Een voedselhistoricus en Japan-correspondent Anoma van der Veere reizen door Japan en ontmoeten sakebrouwers, zee-egelboeren, theemeesters en straatverkopers. Ze ontdekken hoe matcha uit het klooster wereldwijd doorbrak, hoe sushi van havenhap tot vakmanschap groeide – en waarom deze tradities nu bedreigd worden.

Een rijk en toegankelijk boek vol persoonlijke verhalen en onverwachte inzichten, dat laat zien hoe eten het karakter van een land weerspiegelt. Van matcha tot sushi en van straatvoedsel tot werelderfgoed.

Lees meer >
Over de auteur

Anoma Van der Veere

Anoma van der Veere woont in Japan en is correspondent voor NOS en NRC. Tijdens zijn studie Japans volgde hij colleges bij professor Kasia Cwiertka die zich heeft gespecialiseerd in de Japanse eetcultuur.

Meer boeken van deze auteur

Katarzyna Cwiertka

Anoma van der Veere woont in Japan en is correspondent voor NOS en NRC. Tijdens zijn studie Japans volgde hij colleges bij professor Kasia Cwiertka die zich heeft gespecialiseerd in de Japanse eetcultuur.

Meer boeken van deze auteur
22,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Hardback
Ebook
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789021061269
  • Pagina's: 208 pagina's
  • Publicatiedatum: 19-05-2026

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact


Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Na dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar sushi. Of naar Japan. Een voedselhistoricus en Japan-correspondent Anoma van der Veere reizen door Japan en ontmoeten sakebrouwers, zee-egelboeren, theemeesters en straatverkopers. Ze ontdekken hoe matcha uit het klooster wereldwijd doorbrak, hoe sushi van havenhap tot vakmanschap groeide – en waarom deze tradities nu bedreigd worden.

Een rijk en toegankelijk boek vol persoonlijke verhalen en onverwachte inzichten, dat laat zien hoe eten het karakter van een land weerspiegelt. Van matcha tot sushi en van straatvoedsel tot werelderfgoed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.